Når man kommer ud for et dødsfald i familien, fylder de praktiske ting omkring begravelse eller bisættelse selvfølgelig næsten det hele. Der er mange ting at tage vare på, men heldigvis findes der jo en særlig faggruppe, nemlig bedemænd, som er uddannede til at hjælpe dig i denne situation. Bor du i eller omkring Roskilde, vil det være naturligt at bruge en bedemand i Roskilde, og der er flere muligheder for træffe det rette valg med hensyn til at finde den rigtige bedemand roskilde. Lavendla er således et af de mest kompetente eksempler på en bedemand i Roskilde og er et godt bud, hvis du står i situationen.

Et af de områder, der nogle gange prioriteres lidt ned, når det handler om en begravelse eller bisættelse, er det, der eventuelt skal ske bagefter. Ofte står der i dødsannoncen eller bliver sagt i kirken, at ceremonien slutter i kirken eller ved graven. Men det kan være en god idé at vælge at mødes på en restaurant bagefter, så man kan få snakket af og på en anden måde end i kirken sagt farvel til den afdøde.

Vigtigt at samles

Det er i mange tilfælde en rigtig god idé at samles efter begravelsen eller bisættelsen og dele et måltid mad på en restaurant. Forberedelserne til en begravelse eller en bisættelse kan være en hård proces for de efterladte, og ceremonien i kirken eller kapellet stiller også store krav. At samles bagefter og tale i sammen i en anden sammenhæng kan løse situationen op, give en anden stemning og gøre, at man får delt sjove minder, fortæller historier om den afdøde og får trøstet familien på en god måde.

Ja, man kan ligefrem opleve, at stemningen bliver lidt munter og latteren breder sig. Og hvis den afdøde kunne se det, mon så ikke vedkommende hellere ville se glade ansigter og høre på gode historier om sig selv, end se på folk, der er alt for kede af det? Det er jo ikke for ingenting, at vi her i Norden har en tradition for gravøl – det kan lyde så drastisk, men er en anden måde at ære den afdøde på. Det er vigtigt at være sammen efter en begravelse eller bisættelse og bygge hinanden op igen.

Restauranten kan hjælpe med gode råd

Hvis I er i tvivl om, hvilken form for mad og drikke I skal servere i forbindelse med en sådan sammenkomst efter en begravelse eller bisættelse, kan I altid søge råd hos den restaurant, som I eller bedemanden vælger. De fleste restauranter er fortrolige med den type sammenkomster og kan foreslå en menu, der matcher jeres behov og økonomiske muligheder. Måske er der bare brug for, at I får en kop kaffe og et stykke wienerbrød, eller måske har I lyst til noget mere, for eksempel en hel menu eller smørrebrød. Alt er muligt, og man vælger selv, hvor langt man vil gå.

Author soren
Published
Categories At tjene penge
youplay