Hvis det er gourmetmaden, du vil kaste dig over, så ved du allerede, det ikke er let. Det kræver noget helt særligt at lave mad i den kaliber, og samtidig skal du huske, at det ikke er alle, der er til molekylære retter, specielle sammensætninger og aparte præsentationer.
Nogle foretrækker et helt almindeligt og regulært måltid, hvor der er kræset for alle detaljer, og hvor smagene passer perfekt sammen. Der er her fokus på de gode råvarer, og på at gæsterne skal gå glade og mætte fra bordet. Gourmetmaden er noget helt andet, hvor fokus ligger på hele oplevelsen, som skal være noget unikt.
Her skal der leveres noget særligt
Det er derfor ikke alle, der vil kunne forstå de tanker og evner, der er lagt i maden. Det er ikke alle, der finder sammenhængende spændende og innovative. Det betyder, at den kritik, der kan ramme en sådan restaurant, kan være lige så ærgerlig, som for alle andre.
For en gourmetrestaurant er det så meget andet, der er på spil,for igen kommer gæsterne her for den samlede oplevelse. Det skal du tænke på, både hvis det er den type af restaurant, du ønsker at åbne, men også hvis du er gæsten, der skal have en oplevelse, der ikke er som nogle andre.
Gennemtænk konceptet
Lige meget hvad, så er det vigtigt, at du gennemtænker dit koncept. Der skal være en rød tråd gennem hele menukortet, der øvrigt ikke må blive for stort. Det gør det uoverskueligt for ikke kun hele personalet, men også for gæsterne.
Hvad enten det er kompliceret gourmetmad eller god gedigen landkost, så skal det være til at lave og servere indenfor en rimelig tid. Ingen gider vente for længe, og kokken skal kunne lave det hele og følge med.
Rubber du neglene, så kan du sagtens nå flere serveringer på en aften, der igen kan sikre en større indtægt.
Spørg om restaurationsbranchen gennem vores kontaktformular og bliv klogere på branchen.
Oplev hvorfor det er smagen, der tæller på restauranter