Skal du arbejde i en restaurant er der flere veje at tage. Mange vælger at tage uddannelsen som kok, hvor der er en læretid og skoleophold. Det åbner for muligheder i både restauranter og cafeer, men også i kantiner på større arbejdspladser.
Der er også behov for køkkenassistenter, smørrebrødsjomfruer og tjenere, der er grupper, som er uundværlige for kokkene. De sikrer forberedelse af råvarer og servicerer kunder.
Alt sammen er det uddannelser, hvor der også er hygiejnekurser undervejs, så den unge under uddannelse lærer alt det, der er væsentligt om hygiejne.
Men det er ikke et krav, at man skal være uddannet kok, før man kan åbne en restaurant. Det kan alle vælge at gøre, hvis man er indstillet på det hårde arbejde, og hvis ens drøm er at have et sted, hvor alle gæster bliver mætte tilfredse med tilværelsen.
Her kommer hygiejnekurser ind i billedet. Det er kortere eller længere kurser, hvor det kan sikres, at du og dine ansatte lærer det, der er nødvendigt for en god hygiejne i hverdagen. Det er både rengøring, men det er også opbevaring og behandling af fødevarer, så altid er, som det skal være.