Der er rigtig mange udgifter ved at have en restaurant. Du skal have lokaler ude i byen, men ikke så langt væk, at der ikke kommer besøgende. Det betyder udgifter til husleje hver eneste måned, der skal dækkes sammen med løbende udgifter til elektricitet, vand, varme med mere.
Ansatte skal der også til. Både kokke, køkkenassistenter, tjenere og opvaskere skal have deres løn hver eneste måned, og det skal indregnes i budgettet.
Dertil kommer dine indkøb. Det er umuligt at undgå spild. I sidste måned solgte fisk rigtig meget, men denne måned behøver ikke være på samme måde. Det går heller ikke at have for lidt, for så går alle gæsterne forgæves efter det, de gerne vil have fra dit menukort.
Alt dette kræver et rigtig godt overblik og også en god sans for økonomi, for indtjeningen skal være større end udgifterne. Det er for mange et spørgsmål om at prissætte retterne, men er de for dyre, så kommer kunderne heller ikke. Derfor skal der købes rigtigt ind, så svindet ikke er for stort, og så priserne ikke bliver skruet urealistisk i vejret.
Endeligt skal du også huske dig selv. Det er de færreste, der har åbnet en restaurant som en hobby. Du skal leve af det overskud, din restaurant kan generere. Du skal også gerne kunne leve godt af det, for det er dit levebrød.
Kan du klare det, især den hårde opstart, hvor det er mere udgifter end indtægter, så har du skabt en god grobund for en sund restaurant. Men det er ikke nemt, og det er bestemt ikke et arbejde, der er for alle og enhver.