De største kokke, som arbejder på de bedste restauranter, er kunstnere inden for deres felt, og de bruger al deres tid på at tænke mad og sammensætte retter og sikre, de på en måde får det ultimative ud af det, som de har til rådighed i de korte perioder, hvor det er i sæson.

De kokke, som hører til den absolutte køkkenelite, er nødt til at finde inspiration andre steder, og de er også nødt til at tage noget tid til at reflektere over det, som de gør. Derfor er det meget normalt, at de tager tid fra til at se på det, som de har skabt.

Det er igen sammenlignet med kunstnere det samme, der er forskellige processer, som skal passes sammen. Først er der en vision om en restaurant, som med de rigtige elementer ser ud som ønsket. Så skal du finde stedet til restauranten, noget som æstetisk passer til din vision. Derefter så skal du til at skabe en menu, noget som passer til din vision, en kreativ process som i stil med det kunstnere også har, hvor der bliver prøvet, forsøgt og skabt en masse ud fra det som er til rådighed lige nu, og det som er i sæson. For det, som er i sæson, er jo klart det, som er bedst.

Det er som en kunst

Det tempo og den dedikation, som skal til for at skabe mad som dette, det kræver bestemte typer af mennesker. Vi kender alle navnene på de mange, store kokke, men når vi tæller efter, så er der kun så mange af dem derude.

Langt de fleste kokke lever en noget mere anonym tilværelse, hvor de dedikerer sig selv til maden og deres vision, men hvor det ikke løftes helt op under skyerne.

Der er kunder til det hele, for nogle af os er til de helt store gourmetoplevelser og verdens bedste restauranter, mens andre foretrækker et rigtig godt og veltilberedt måltid. Alle har vi det til fælles, at vi ser god mad som kunst, og mad er og bliver noget, der kan bringe os alle sammen.

Lige meget hvad du er til, så husk at sende en varm tanke til dem, der har puklet fra tidlig morgen til sen aften for at give dig en god oplevelse.

Author soren
Published
Categories Det usynlige