Mad smager bare bedst, når det er i sæson. Nye kartofler fra foråret og sommeren smager så meget bedre end dem, der serveres sidst på vinteren. Det samme gælder alle typer af frugt og grønt, men det gælder også kød. Både kvæg og fisk har sæsoner, og forstår du at bruge dette i din restaurant, så får du ikke kun god mad, du får også mad, der smager af mere.

Rodfrugter om vinteren og rødspætter i maj

Som restaurantejer gælder det om at kunne handle så billigt som muligt. Det andre ser som kedelige udskæringer kan blive fantastiske måltider, hvis det behandles rigtigt. Hvis du samtidig tænker på at handle det, der er i sæson, så er ikke kun priserne lave, men maden også så meget mere smagfuld.

Friske frugter hører sig sommeren til, og om vinteren skal dagens fisk være torsk. Der er rigtig mange så tricks, du skal lære, når du skal starte op, og når du skal handle. Det vil give dig sorte tal på bundlinjen, men det giver også ros til kokken.

Du skal også huske, at det gør dit arbejde mere spændende, at du kan skifte dit menukort efter sæsonerne. Det giver mulighed for at prøve nye retter af med jævne mellemrum, og de bedste af dem kan altid komme på kortet år efter år.

De giver god omtale

En anden god ting ved at følge årstiderne er den ros, der følger med fra gæster og madanmeldere. Veltilberedt mad, der er lavet at sæsonens råvarer får en smag, der ikke kan efterlignes med smagsforstærkere eller krydderier.

Om vinteren må maden nemlig gerne være lidt tungere eller være en varm suppe. Det er det kroppen gerne vil have, mens det skal være lette salater og lignende i den varme tid. Selv brødet kan være mørkt og tungt om vinteren, for det er med til at give en indre varme og en god fornemmelse, når der spises.

Hvis du tænker alt dette med i din planlægning, så vil du servere smuk mad, der passer til årstiden, som dine gæster vil nyde hver eneste bid af. Det er den vigtigste grundtanke for at få en restaurant, der fra starten af indfanger og charmerer alle dine kunder.

Det skal være en nydelse for alle, både dig og gæsterne.

Author soren
Published
Categories Det du ser