Der er mange ting, som vi ikke ser, når vi spiser på en restaurant. Vi ser blandt andet ikke de mange timer, som hver dag er brugt på at forberede alt det, som skal serveres den pågældende dag.

For at have en restaurant og specielt en meget velbesøgt restaurant, er det noget, som starter tidligt om morgenen, og som først stopper, når der er gjort rent efter dagens sidste gæst er gået hjem, for der er intet overladt til tilfældighederne.

Det starter med planlægning

Det hele starter med, at menuen er planlagt, og så skal der findes de bedste råvarer til at sikre, at din menu er den bedste på et marked, hvor der er kamp om kunderne, og hvor muligheden for at tjene penge hænger sammen med, hvor godt restauranten leverer på dagen.

En typisk dag for en køkkenchef på en rigtig god restaurant kan godt starte klokken 5 om morgenen, hvor man står i kødbyen og taler med kødbyens mester om, hvilket kød man kan få til restauranten. Derefter er det til engrosfisk at sikre, man får samme gode kvalitet, for der er ikke et roligt øjeblik, når du arbejder og er ansvarlig i en toprestaurant.

Når du kommer til restauranten, så skal der fyldes på med lidt at spise, så der er energi til at få alt klar til dagens servering, for der vil som altid være fart over feltet og ikke meget tid til andet end at sørge for, at kunderne får alt det, som de betaler for i dyre domme.

Når den sidste gæst er sendt ud i nattelivet eller hjem til sofaen, så er der ofte en evaluering af dagens indsats, derefter skal det sidste planlægges til dagen efter, og så skal der lige snakkes og stresses ned. Det er nogle lange dage for dem, som er ansvarlige, og som står for det meste, og der er ikke tid til at have en dårlig dag, for det vil kunderne kunne mærke, og så er maden ikke så god, som den burde være, og det er ikke tilstrækkeligt.

Læg dertil at der skal sørges for oprydning, rengøring og klargøring, så er det ikke meget tid til at lave så meget andet.

Det er svært

Når der er så meget der skal være på plads i en restaurant, så er det noget, som dem, der er i branchen, virkelig skal brænde for, for ellers er det ikke noget for dem. Der er passion, sjæl, dedikation og et ønske om at være den bedste, næsten som du ser det hos sportsudøvere. Det er noget, som de tænker på 24 timer i døgnet, og de kan ikke forestille sig at skulle beskæftige sig med noget andet.

For os som står udenfor, virker det som et meget ekstremt miljø, og det er også et af de arbejdsområder, hvor du ofte ser stress, men det er også et sted, hvor der er mange tilfredse deltagere.

Author soren
Published
Categories Det usynlige